Violinistkinja 35100 din.dostava
za Srbiju 450 din.
za inostranstvo 3700 din.

Violinistkinja
Twitter
Pintrest
Linkedin
Google+
Facebook

Autor:

Naziv: Violinistkinja

Tehnika: Tempera

Dimezije bez rama: 30 X 43 cm

Godina nastanka: 1980.

slika se prodaje sa ramom


35100 din.

Nazad

O autoru

Momčilo Moma Antonović, rodjen je u Kruševcu 1938. godine, gde je završio osnovnu školu, a gimnaziju u Kraljevu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nedeljka Gvozdenovića. Kod istog profesora završio je i postdiplomske studije. Član je ULUS–a od 1964. godine.

Bio je redovan profesor i dekan (u tri mandata) na Fakultetu likovnih umetnosti za predmete slikanje i crtanje. Kao gostujući profesor predavao ne na fakultetima u Budimpešti i Edinburgu. 1989. godine, postavljen je za direktora medjunarodnog istraživačkog programa ”Umetnost i mladi talenti ” EUROPEAN CENTER FOR PEACE AND DEVELOPMENT UNIVERSITY FOR PEACE ESTABLISHED BY THE UNITED NATIONS.

Usavršavao se na studijskim putovanjima u Francuskoj, Italiji, Grčkoj, SAD, Nemačkoj, Madjarskoj, škotskoj, Holandiji, španiji. Imao je preko 70 samostalnih i izlagao je na preko 600 izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je mnogobrojnih likovnih kolonija. Dobitnik je više desetina nagrada i priznanja. Njegova dela nalaze se širom sveta u galerijama i kod privatnih kolekcionara.

Radi kao profesor - savetnik na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.
Živi i radi u Beogradu.

Trenutno gledate sliku VIOLINISTKINJA | Moma Antonović