Kompozicija

PRODATOukoliko imate nekih pitanja
u vezi sa slikom
kontaktirajte nas
Kompozicija
Twitter
Pintrest
Linkedin
Google+
Facebook

Autor:

Naziv: Kompozicija

Tehnika: Ulje na platnu

Dimezije bez rama: 180 X 135 cm

Godina nastanka: 1999.

 


Nazad

O autoru

Slobodan I. Jurić -Yuki, akademski je slikar, rodjeni beogradjanin, obrazovao se i stvarao u Novom Sadu, jedno vreme u Budimpešti, a najduže je ostao u Atini. Član Uneskove asocijacije umetnika, suptilni zaljubljenik u život u isto vreme ozbiljan stvaralac koji nas svojim delima stalno podseća ko smo, gde smo i da jednog dana, više i nismo...

Po oceni kritičara, slikar izuzetne slikarske tehnike kojom vibracije života vešto prenosi na platno. Kontinuiranim radom, bez agresivnog samoreklamerstva i medijske pompe, njegovi radovi pronalaze put do svojih poštovalaca širom sveta.

PESNIKA VIšE NEMA, ALI REČ I DALJE ČVRSTO STOJI :

"Slobodan Jurić traga za novinom novog. Traga za čudjenjem čudjenja. Slobodan Jurić ume da misli iz početka, bavi se otvaranjem napora, pokreće kretanje…Ime Slobodan obavezuje na slobodu, to dokazuju njegovi prizorni oblici, to dokazuju boje pozajmljene iz spectra. Sreća je Jurićeva što ne ume da se kreće u okostalom prostoru što ljušti kožu sa okova, opnu po opnu, sloj po sloj... Važno je da pred munjama ume pažljivo da se namesti, kao za slikanje i da se tu ne ponaša kao nekakav napor slučaja, već kao upornost upotrebe."

MIROSLAV ANTIĆ

Trenutno gledate sliku KOMPOZICIJA | Slobodan Jurić