Španija 52650 din.dostava
za Srbiju 450 din.
za inostranstvo 3700 din.

Španija
Twitter
Pintrest
Linkedin
Google+
Facebook

Autor:

Naziv: Španija

Tehnika: Akvarelisani crtež tušem

Dimezije bez rama: 50 X 35 cm

Godina nastanka: 1985.

slika se prodaje sa ramom


52650 din.

Nazad

O autoru

Slobodan I. Jurić -Yuki, akademski je slikar, rodjeni beogradjanin, obrazovao se i stvarao u Novom Sadu, jedno vreme u Budimpešti, a najduže je ostao u Atini. Član Uneskove asocijacije umetnika, suptilni zaljubljenik u život u isto vreme ozbiljan stvaralac koji nas svojim delima stalno podseća ko smo, gde smo i da jednog dana, više i nismo...

Po oceni kritičara, slikar izuzetne slikarske tehnike kojom vibracije života vešto prenosi na platno. Kontinuiranim radom, bez agresivnog samoreklamerstva i medijske pompe, njegovi radovi pronalaze put do svojih poštovalaca širom sveta.

PESNIKA VIšE NEMA, ALI REČ I DALJE ČVRSTO STOJI :

"Slobodan Jurić traga za novinom novog. Traga za čudjenjem čudjenja. Slobodan Jurić ume da misli iz početka, bavi se otvaranjem napora, pokreće kretanje…Ime Slobodan obavezuje na slobodu, to dokazuju njegovi prizorni oblici, to dokazuju boje pozajmljene iz spectra. Sreća je Jurićeva što ne ume da se kreće u okostalom prostoru što ljušti kožu sa okova, opnu po opnu, sloj po sloj... Važno je da pred munjama ume pažljivo da se namesti, kao za slikanje i da se tu ne ponaša kao nekakav napor slučaja, već kao upornost upotrebe."

MIROSLAV ANTIĆ

Trenutno gledate sliku ŠPANIJA | Slobodan Jurić